Tulku Dakpa Rinpoche giver belæringer i Gjerrild 23 til 28 maj 2017

Tulku Dakpa RinpocheVi er, som altid, glade og taknemmelige over at Tulku Dakpa Rinpoche,  her til maj,  fortsætter med at give de fulde instruktioner til en af de mest  avancerede og højst ansete cyklus’er af dzogchen-praksis, Dzogrim Bardo Druggi Thrijig, som tilhører den “skjulte skat”, terma’en Karling Zhithro, eller De Fredelige og Vrede (guddomme) som fundet af den store terma-mester Karma Lingpa i Tibet i det 14. århundrede og berømt for et af denne cyklus’es værker, Bardo Thödol, i Vesten kendt som “Den Tibetanske Dødebog.

Cyklus’en indeholder fuldendelsespraksis for de seks bardo’er eller mellemtilstande. Det er en slags parallel til mahamudra-traditionens Naro Chödrug eller ‘Naropa seks doktriner’. Tulku Dakpa Rinpoche har tidligere i Gjerrild givet instruktioner og lung til den særlige nöndro-tekst, der er den traditionelle forberedelse til disse former for praksis, og senest givet instruktioner på ‘Dette livs Bardo’ (Tjenä Bardo) og ‘Fordybelsens Bardo’ (Samten Bardo) samt ‘Drømme-Bardoen’ (Milam Bardo)

I år tager han fat på de næste tre Bardo’er, det ikke er helt klart, hvor langt Rinpoche når, men muligvis gennem dem alle, således at dette forløb slutter i år.

Der tale om Dødsøjeblikkets Bardo (Tjikai Bardo), der blandt andet indeholder de berømte belæringer om at lade sindets kerne forlade den døende krop i selve dødsøjeblikket. Derefter følger Dharmatas eller Chönyid Bardo (Virkelighedens kerne), der indeholder instruktioner om at mødes med det sønderbrudte verdensbillede, som vi bygger med legme og sanser, og om mødet med rene tilsynekomster, “lyd, lys og stråler”, specielt i form af De hundrede Fredelige og Vrede Guddomme (Zhi Thro). Endelig følger ‘Tilblivelsens Bardo’ (Sridpa’i Bardo), der handler om processens frem mod en ny fødsel og mulighederne for at ændre det til Oplysning eller fødsel i et rent Buddha-land, kombineret med nøgle-instruktioner i De Fire Frydefulde, som knytter sig til praksis på erotisk forening på virkelig eller visualiseret partner.

Teksten, som Rinpoche underviser fra, er oversat til engelsk som “Natural Liberation”.

Herudover har Rinpoche med stor gavmildhed accepteret vores anmodning om at give mundtlig transmission til endnu en af Longchenpas syv skatte. Denne gang er der tale om Tsik Døn Dzø – ‘Den virkelige menings skat’. Dette vil formentlig ske henover hele kurset og ikke på en enkelt dag.

Denne tekst er oversat til engelsk og kan købes via : http://www.berotsana.org/

Tulku Dakpa Rinpoche underviser på engelsk.

Praktisk information – Gjerrild maj 2017:

Hvor og hvornår: Belæringerne starter tirsdag d. 23/5 kl. 16 og afsluttes søndag d. 28/5 omkring kl. 16. Tilbagetrækningen foregår i en lille landsby beliggende i naturskønne omgivelser tæt ved skov og strand.

Tilmelding og dækningsgebyr: Gebyret dækker kursusafgift (en fælles ofring og rejseudgifter til Rinpoche), måltider og overnatning på sovesal, i eget telt eller i begrænset omfang på værelse.Ved indlogering på dobbeltværelse betales et tillæg på kr. 250 pr. person for hele perioden. Bemærk at antallet af værelser, specielt enkelt-værelser, er begrænset og vil blive fordelt efter tur. Der er også mulighed for indkvartering på både kro, campingplads og vandrehjem i Gjerrild.

For hele forløbet (23 – 28 maj): kr. 2800

For hele forløbet uden mad og overnatning: kr. 1350

Enkelte dage med mad og overnatning: kr. 600

Enkelte dage med mad: kr. 500

Enkelte dage uden mad og overnatning: kr. 375

Ved tilmelding indbetales et tilmeldingsgebyr på kr. 500 til, tilmeldingsgebyret skal være  fremme senest torsdag d. 12 maj 2017, og indbetales til:

Dzogchen Urgyen Ling – Danmark

Danske Bank

Reg. nr. 1551 Konto nr. 3206268646

Bemærk! Din tilmelding bliver først endeligt registreret efter indbetalingen af tilmeldingsgebyr, hvis intet andet er aftalt. I tilfælde af afbud vil det fulde tilmeldingsgebyr, indtil 7 dage før kursus-start, blive tilbagebetalt, fratrukket de hermed forbundne omkostninger. Kursusstedet har ikke ubegrænset plads og der kan således ikke garanteres plads uden for-håndstilmelding. Vær opmærksom på at alle deltagere skal hjælpe til med forberedelse af maden, opvask samt rengøring af de arealer vi bruger under kurset. Medbring sengelinned og sovepose.

Yderligere information:

Dzogchen Urgyen Ling

Kirkepolden 6, Gjerrild

8500 Grenå

Tlf. 86 38 44 33 eller E.mail: urgyenling@mail.dk