Introduktion

Kort introduktion til Dzogchen Urgyen Ling

Dzogchen Urgyen Ling har først og fremmest fungeret som en platform, til at arrangere forskellige former for buddhistiske undervisning med Tibetanske undervisere både i København, Aarhus og på Djursland. Disse undervisere har oftest tilhørt den ældste af de tibetanske skoler Nyingmapa. Her ud over har vi tilbudt mulighed for tilbagetrækning, i kortere eller længere tid, med henblik på at den enkelte har kunne koncentrere sig om egen praksis.

Herunder vil du finde en mere detaljeret gennemgang af de undervisere der har besøgt Dzogchen Urgyen Ling siden 1992.

Om Dzogchen Urgyen Ling

I 1992 fandt det første arrangement sted i Gjerrild på Djursland, dette var før stedet fik navnet Urgyen Ling. Det var Bønpo lamaen Tenzin Wangyal Rinpoche der var inviteret af den danske afdeling af Namkhai Norbus Dzogchen Community. Ved denne lejlighed fik stedet navnet Kyung Dzong (Ørnens borg), Tenzing Wangyal Rinpoche besøgte Gjerrild, to gange mere, i henholdsvis 1993 og 1995.

Året efter var vi en lille gruppe mennesker der på initiativ af Anne Marie Jensen inviterede Chhimed Rigdzin Rinpoche til København, hvor Rinpoche gav mange indvielser og transmissioner i løbet af de 14 dage besøget varede, ved denne lejlighed oversatte Erik Meier Carlsen for Rinpoche. Hen imod slutningen af dette forløb bad Benny Friis Gunnø Rinpoche om et navn til en Dharma gruppe, hvor vi sammen kunne træne i noget af det Rinpoche havde lært os. Den sidste dag før det afsluttende Dur ritual, kaldte Rinpoche Jens Rasmussen op og bad ham om at være koordinator for gruppens aktiviteter og at navnet var Urgyen Ling. Der formede sig derefter en lille praksisgruppe i København, der den dag i dag mødes og praktiserer sammen der. I 1994 vendte Rinpoche tilbage, denne gang til Djursland, hvor der blev arrangeret et ti dages internatkursus. Ved denne lejlighed  fik vi Rinpoches tilladelse til at bruge navnet Urgyen Ling omkring stedet i Gjerrild. Chhimed Rigdzin Rinpoche fortsatte med at komme til henholdsvis København og Gjerrild op igennem halvfemserne og besøgte Gjerrild sidste gang i sommeren 2000.

I februar 1999 underviste Dzogchen Ranyak Patrul Rinpoche for første gang i København, samme sommer kom Rinpoche til Gjerrild, hvor han underviste i den første Patrul Rinpoches tekst: ‘De oplyste hjertes skat’, ligesom han gav indvielse til både Rigdzin Dupa og Dechen Gyalmo fra Longchen Nyingthig traditionen. Ranyak Patrul Rinpoche er fortsat med at komme og give undervisning, transmissioner og indvielser i Danmark, både i København, Århus og Gjerrild. Ligesom han efter Chhimed Rigdzin Rinpoches død i 2002, har været den primære vejleder omkring vore aktiviteter.

I 2000 kom den daværende abbed for Dzogchen klosteret i Øst-tibet Kyabdje Pema Kalzang Rinpoche til Europa, og i den forbindelse blev der arrangeret belæringer og indvielser både i København og på Djursland. Mange kom og mødte Rinpoche i København, mens vi i Gjerrild var meget få mennesker, der fik det store privilegie at være tæt på en af tibets helt store mestre. Det var ved denne lejlighed at Dzogchen blev føjet til, det allerede eksisterende navn, Urgyen Ling,

I 2002 inviterede Dzogchen Urgyen Ling for første gang, Tulku Dakpa Rinpoche til København. Rinpoche havde på dette tidspunkt endnu ikke afsluttet sine studier i Mindroling klosteret i Indien, men har herefter besøgt både København og Gjerrild regelmæssigt op til idag. Efter at have afsluttet sin studier blev Rinpoche inviteret til Finland hvor han nu bor fast.

Flere andre lamaer har i tidens løb besøgt og undervist i Gjerrild, her skal nævnes Dzogchen Khenpo Thubten Lodru Nyima, Lakha Rinpoche samt de danske lamaer Lama Ani Palmo og Lama Tendar.

Dzogchen Urgyen Ling har ikke, som sådan, været et traditionelt Buddhistisk Center, men har samtidigt fungeret som Yogacenter og kursussted. Oprindeligt blev det startet af Kristine Krogstrup, med den intention at det skulle være muligt for alle, at komme på internat kursus, til en overkommelig pris. Dzogchen Urgyen Ling har derfor først og fremmest været en platform til at arrangere Dharma undervisning og Dharma transmission med Lamaer fra Nyingmapa traditionen. Ligesom vi har tilbudt mulighed for tilbagetrækning, i kortere eller længere tid, med henblik på at koncentrere sig om egen praksis.